Kore Savaşı yıl dönümü anısına gazilere özel davet

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Kore Savaşı’nın 70’inci yıl dönümü nedeniyle gazilerimizin ağırlandığı özel bir buluşma düzenledi. Programda konuşan Başkonsolos Woo-Sung Lee, “Türk Askerinin asil fedakarlığını asla unutmayacağız” dedi.

KOCAELİ’DEKİ GAZİLER AĞIRLANDI

İkinci Dünya Savaşı sonrası Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyet Rusya arasında başlayan Soğuk Savaş döneminin ilk sıcak çatışması olan Kore Savaşı, Türk askerinin cesaretinin dünyaya kanıtlandığı bir başka örnektir. Savaşın 70’inci yıl dönümü nedeniyle Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Kocaeli’de Kore gazilerini ağırladığı özel bir davet verdi. Başiskele’deki Wellborn Hotel’de düzenlenen davette Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Kore gazilerimiz ve başkonsolosluk görevlileri yer aldı.

SİZİN SAYENİZDE KORE YÜKSELMEKTE

Buluşmada konuşmasına Kore Savaşı’na Türk askerinin katılmasının anlam ve önemini belirterek başlayan Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee şunları söyledi: “Bu sene, Kore Savaşı Ateşkesi’nin 70’inci yıl dönümü nedeniyle anlamlıdır. Kore ile  Türkiye arasındaki uzak mesafeye rağmen, sizlerin Kunu-ri ve Kumyangjang-ri Muharebelerinde gösterdiğiniz yiğit mücadeleniz sayesinde bugün Kore; dünyada özgürlük, barış ve refaha katkıda bulunan global bir merkez ülke olarak yükselmeyi başarabilmiştir.

DOSTLUĞUMUZUN ARTMASINI UMUYORUM

Kore ve Türkiye, 1957 yılında diplomatik ilişkilerin kurulmasının ardından, 2012 yılında stratejik ortaklık kurulması ve 2013’te Serbest Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe girmesi gibi kurumsal temeller aracılığıyla kardeş ülke olarak dostane ve işbirlikçi ilişkilerini sağlamlaştırmıştır. Bizler, Türk askerinin asil fedakarlığını asla unutmayacağız. İki ülke arasındaki dostluğun gelecekte de uzun süre devam etmesini temenni ediyorum. Son olarak, bugünkü etkinliğe desteklerini esirgemeyen Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Sağlık’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hepinize sağlık ve mutluluk diliyorum.”

VATANI KORUR GİBİ SAVAŞTIK

Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık ise davette söz alarak, “Bundan 73 yıl önce emperyalist güçler Güney Kore topraklarını işgal etmişti. Birleşmiş Milletlerin çağrısıyla Kore halkının bağımsızlığı için 5 bin 500 kişilik bir tugayımızı Kore’ye gönderen yüce Türk Milleti ile Kore halkının dostluk temelleri o günlerde atılmıştı. 30 günlük bir gemi yolculuğundan sonra bilmedikleri bir coğrafyada dostları için kendi vatanlarını korur gibi savaşan vatan kahramanlarını, Kore halkı ve hükümetleri ahde vefayı asla bırakmayarak hiçbir zaman unutmamıştır.

KORE HALKINA SEVGİMİZİ SUNARIZ

890 can kardeşinden bir kısmını Kunuri’de, bir kısmını Pusan’daki şehitlikte bırakan, bir kısmı da kayıp olan bu kahramanlardan 21 bin 212 kişi sağ salim ülkemize dönmüştür. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 730 civarında yaşayan Kore gazimizden birkaçı da şu anda bugün sizlerle beraber. Sayın Konsolos, bu duyarlı davranışınızdan dolayı Kore halkına, Kore hükümetine ve size teşekkür eder, Kore halkına sevgi ve muhabbetlerimizi iletirken yönetim olarak saygı ve sevgilerimizi sunarız.” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee’ye günün anısına plaket takdim etti.

27 Oca 2023 - 15:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar