Yardım ederken canından oldu!

Kartepe'de yardım etmeye çalıştığı turistin ATV aracıyla çarpması sonucu yaşamını yitiren 25 yaşındaki Münir Nüheyyar’ın ailesi oğullarının ölümüne neden olan ve sadece bir gece gözaltında kalan zanlının yakalanıp hakkettiği cezaya çarptırılmasını istiyor.

Yardım ederken canından oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

Savaş nedeniyle Suriye'nin Hama kentinden gelerek  Türkiye'ye sığınan Nüheyyar ailesinin 25 yaşındaki bekar oğulları Kartepe'deki bir merkezde ATV operatörü olarak görev yaparken, iddiaya göre 10 Temmuz 2022 günü ATV aracı hareket etmeyen Iraklı turist Kawsar Abdelhadi Mekki Alkradi'ye yardım ederken kadının birden gaza basması sonucu aracın altında kalarak yaralandı. Hastaneye kaldırılan Münir Nüheyyar kurtarılamazken, gözaltına alınan kadın ertesi gün serbest bırakıldı.

Yardım ederken canından oldu!

Gencecik oğlunu elleriyle toprağa veren baba Ahmed Nüheyyar, "Savaş başlayınca ailemi de alarak Türkiye'ye sığındım. Çocuklarımla önce Konya daha sonra da Kocaeli şehrine yerleştik. Oğlum Kartepe'de bir tesiste ATV rehberi olarak çalışıyordu. Bir grup turisti gezdirirken ATV aracı arıza yapan Iraklı bir turiste yardım ederken kadının aracın gazına basması sonucu çarptı. Oğlum kazada yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan kadın ertesi gün serbest bırakıldı. Olan bize oldu, aradan aylar geçmesine rağmen bir şey çıkmadı. Bu kadın şimdi nerede? Irak'a gittiyse bir daha getirilip burada yargılanması nasıl olacak bilmiyoruz. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz" dedi. Oğlunun yardım ederken ölümüne neden olduğu kadının kendilerine başsağlığı bile dilemediğini söyleyen acılı baba, "İnsanlık öldü mü? Oğlum o kişiye yardım ederken karşıdaki kişinin hatası sonucu canından oldu. Hiçbir şey yapmasa bir kez arayıp acımızı paylaşabilirdi" diye konuştu.

08 Ara 2022 - 17:40 Kocaeli/ Kartepe- Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar