"Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" etkinliği yapıldı

Karamürsel ve Dilovası ilçelerinde, "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında program düzenlendi.

"Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" etkinliği yapıldı
Haber albümü için resme tıklayın

4 Temmuz Mahallesi okullar bölgesinde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen farkındalık etkinliğine, Karamürsel İlçe Emniyet Müdürü Nail Dalsar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Yüksel Türközü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Uygulamada, araç sürücülerine trafik kurallarını hatırlatan bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Dalsar, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, her alanda olduğu gibi yaya önceliği ve trafik güvenliğinin sağlanmasında da çok önemli projeler ortaya koyduğunu belirterek, "'Öncelik hayatın, öncelik yayanın, yayalar kırmızı çizgimizdir, geçiş hakkı yayaların' sloganlarıyla bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Araç sürücülerinden ricamız, yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlayalım, eğer yayalarımız varsa onlara öncelik verelim." dedi.

Dilovası

Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Ortaokulu-Lisesi önünde başlatılan etkinliğe, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Kubilay, yaya kaldırımlarının birini sembolik olarak boyayarak bir kez daha "Yayalar bizim kırmızı çizgimiz" dediklerini belirterek, "Trafik güvenliği, yayalarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha yaya güvenliğine dikkat çekmeye, yayalarımıza öncelik tanımaya davet ediyoruz ve 'Yayalar bizim önceliğimiz ve hayata saygı duruşu' diyoruz." ifadelerini kullandı.

29 Eyl 2022 - 14:06 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar