Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal konut açıklaması: 'Yüksek kiraya darbe olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç gün süren Balkan turu dönüşü, uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 13 Eylül'de açıklanacak Türkiye'nin en büyük sosyal konut projesine de değinen Erdoğan, "Vatandaşlarımıza ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Yüksek kira bedeli alarak korsanlık yapanlar en büyük darbeyi yiyecek" açıklamalarında bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen açıklamaları 13 Eylül'de gelecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili "  Türkiye’de yaşanan kira sorunu, barınma sorunu olduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda hükümet konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlandırdı ve 13 Eylül’de de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi açıklanacak. Söz konusu projenin 250 bin konut olacağı ifade ediliyor. Bu kampanya vatandaşımızı nasıl etkileyecek?" şeklindeki soruya yanıt olarak şunları söyledi:

"Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş “ben kendim yapacağım” diyorsa, onlara da “buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir."

09 Eyl 2022 - 14:02 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar