Uyum eğitimleri başladı

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek ve 3 gün sürecek uyum eğitimleri başladı. Uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek. Bugün ise veliler çocuklarıyla birlikte okula giderek okulun tüm iç ve dış mekanlarını birlikte gezecek.

Ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için düzenlenen uyum eğitimleri, velilere yönelik gerçekleştirilen seminerlerle başladı. Uyum eğitimi kapsamında veliler, çocuklarıyla birlikte sabah saatlerinden itibaren okul binalarına geldi. Okula başlamanın mutluluğunu yaşayan minikler, öğretmenleri eşliğinde eğitim görecekleri sınıflara girdi. Veliler, çocuk-aile-öğretmen iş birliğinin artırılması amacıyla bu yıl ilk defa düzenlenen uygulama kapsamında okulların seminer salonlarında bilgilendirildi. Bu toplantıda öğretmenler, okul ortamı, eğitim-öğretim faaliyetleri, etkinlikler ve kazanımlar hakkında velilere bilgi verdi.

Güvenli eğitim için genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/ Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Buna göre okul servis taşımacılığı faaliyetleri düzenli ve güvenli olarak yürütülecek, okul servis araçlarının çalışmalarına ve karşılaşılan sorunların çözülmesine yönelik koordinasyon sağlanacak. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde bu bölgelerde ilave tedbirler planlanacak. Okullarda sabit olarak görev yapacak “okul kolluk görevlisi”, diğer tüm okullarda “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” görevlendirilecek. Okul çevresindeki metruk bina ve yapıların yıkılması sağlanacak. Okul çevrelerinde bulunan internet kafe ve oyun salonları gibi yerler düzenli denetlenecek.

3 milyarlık bütçe

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uyum eğitiminin ilk gününde, Ankara Çankaya Hamdullah Suphi İlkokulunu ziyaret etti. Bu yıl ana okullarının sayısını artırdıklarını ve 1407 yeni anaokulu ile 10 bin 200 yeni ana sınıfı açtıklarını anlatan Özer, “ Bir yıl içerisinde 3 bin yeni anaokulunu hızlı bir şekilde tüm Türkiye’nin her noktasına kazandıracağız.” diye konuştu. Özer, “Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcıyla ilgili 3,1 milyar lira okullara bütçe gönderdik, bütçe gönderilmeyen tek bir okulumuz yok. Şu ana kadar okullarımız tarafından harcanan miktar 1 milyar. Yani 2,1 milyar lira okulların bütçesinde duruyor.” dedi.

Yeni öğretmen istihdamı olacak

Bakan Özer, TRT Haber kanalında yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarına çok erken başladıklarını söyledi. Özer, okullara ücretsiz ders kitapları ve yardımcı ders kitapları gönderildiğini anlattı. Kayıt parası şikayetlere yönelik Özer, “Yaklaşık 234 ihbar aldık ve bu ihbarlar bağlamında da gerekli işlemleri yaptık, 3 okul yöneticimize ceza verdik.” ifadesini kullandı. Özer öğretmen atamalarına ilişkin ise şunları söyledi: “Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığının yeni açılımlarına odaklanarak mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacak.”

06 Eyl 2022 - 09:52 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar