Cumhuriyet Parkı’nda ‘Gezi olayları provası!’

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, mülkiyeti Büyükşehir’e ait Cumhuriyet parkını işgal ederek gerçek dışı açıklamalarda bulunması 2013 yılı gezi olaylarını hatırlattığı iddia edildi. Hürriyet “Dozerin önüne ilk ben geçeceğim” diyerek vatandaşları İzmit Gönüllüleri Platformu oluşturmaya çağırdı.

Galip Ataman
Galip Ataman Tüm Haberleri

Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyesi karar organları meclislerle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları kararlarını tanımayarak kamuoyunu yanıltmaya çalışan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, yasa dışı eylemlerine devam ediyor. Hürriyet ve arkadaşları son olarak mülkiyeti Büyükşehir’e ait Cumhuriyet parkını işgal etti.

GEZİ OLAYINI ANIMSATTI

Başkan Hürriyet’in vatandaşlara, “Gelin, İzmit Gönüllüleri Platformu oluşturalım. Parka vinçlerin ve dozerlerin getirilmesini engelleyelim. Dozerin önüne ilk ben geçeceğim” çağrısının 27 Mayıs 2013’te başlayan Gezi Parkı olaylarının yaşandığı İstanbul Taksim Meydanındaki eylemlerde kullanılan cümleleri hatırlattığı iddia edildi.

PARK BÜYÜKŞEHİR’İN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İzmit Belediyesinin provokatif eylemlerle hukuki zeminde mücadele edeceğini belirterek, “Cumhuriyet Parkının mülkiyeti Büyükşehir’e aittir. Büyükşehir  olarak o parkı yapacağız, bunda kararlıyız. Hukuki zeminden asla ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

14 Ağu 2022 - 19:00 - Siyaset

Mahreç  Galip Ataman


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar