Vali Yavuz, personelle bayramlaştı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kurban Bayramı’ndan dolayı valilik personeliyle bayramlaştı. Vali Yavuz, bayramlaşma sonrası yaptığı açıklamada vatandaşları birçok konuda uyardı.

Kurban Bayramı öncesi Vali  Seddar Yavuz, valilikte görevli olan personelle bayramlaştı. Kocaeli Valiliği’nde gerçekleşen bayramlaşma programı saat 10.00’da başlarken vali yardımcıları, birim müdürleri ve valilik personeli Vali Seddar Yavuz ile sırasıyla bayramlaştı. Vali Yavuz, bayramını kutlayan personel çocuklarına da oyuncak hediye etti. Sıradaki tüm personelle bayramlaşan Vali Yavuz daha sonra açıklamalarda bulundu ve vatandaşa kurbanlarını belirlenen yerlerde kesilmesi konusunda çağrıda bulundu.

10 BİN VATANDAŞIMIZA YARDIMLARI ULAŞTIRDIK

Vali Seddar Yavuz, valilik personeli ile bayramlaşma sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bayramlar tüm küs olanların barıştığı buluştuğu, yardımlaşma ve paylaşmanın yapıldığı günlerdir. Kurbanları keserek ihtiyacı olanlara ulaştırarak bayram sevinçlerine ortak olacağız. İhtiyaç sahibi olan herkese yardım etmek bizlerin görevidir, valilik olarak sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla yaklaşık 10 bin vatandaşımıza yardımları ulaştırdık. Binin üzerinde yetim ve öksüz çocuğumuzun bayramlıklarını almak üzere, onların da bayram sevincine katılabilmeleri adına valilik olarak çalışmamızı gerçekleştirdik. Buradan durumu iyi olan insanlarımıza da çağrıda bulunuyoruz, çevrenizde yardıma ihtiyacı olanlara destek olalım.

YORGUN VE UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYALIM

Bayram tatili ile birlikte vatandaşlarımızın sevdikleriyle bir araya gelebilmek için yola çıktılar, çıkıyorlar. Yoğun bir trafik var, bu yoğunluk içerisinde 'Yolların kuralı olmaz' derler ama yolların kuralları olur. Vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmak isterim. Özellikle akşamüstü saatlerinde yolculuk yapılmaması, yorgun ve uykusuz yola çıkılmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Buluşma, sevinç günleri ayrılık ve hüzün günlerine dönüşmesin. Tüm güvenlik birimlerimiz şu anda önlemlerini almış durumda ancak kuralları uyulmadığı takdirde ne kadar önlem alırsak alalım ölümlere, yaralanmalara engel olamayız. Bundan dolayı yola çıkacak olan tüm vatandaşlarımızın kurallara uymalarını istiyoruz. Kurallara uyulması halinde çok daha huzurlu bir bayram geçirebiliriz.

KURBAN KESİMİ BAŞKALARINI RAHATSIZ ETMEDEN YAPILMALI

Belediyelerle iş birliği yaparak belirlediğimiz kurban kesim yerleri var. Vatandaşlarımızın özellikle bizim tarafımızdan belirlenmiş olan kurban kesim yerlerinde işlemlerini tamamlamalarını istiyoruz. Kurban kesimi çevre kirletmeden, başkalarını rahatsız etmeden yapılmalıdır. Kurban bir ibadettir ve ibadetler başkasına rahatsızlık verilerek yapılmamalıdır. Kurban, Allah'a yaklaşmak demektir ama Allah'a yaklaşırken başkalarını rahatsız etmek kabul edilebilir bir ibadet anlayışı değildir. Kurbanları kestikten sonra derilerini de uygun bir şekilde muhafaza edilmesi ve gerekli birimlere haber verilerek toplanmasını önemsiyoruz. Kurban derilerinin uygun olmayan koşullarda çevreye bırakılmasının toplum sağlığını da tehdit etmektedir. Tüm kardeşlerimizi gerekli hassasiyeti göstererek kurbanlarını kesmeleri konusunda uyarmak istiyor ve kurbanlarının Allah katında kabul edilmesini diliyorum. Vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum."

08 Tem 2022 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar