Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı geriliyor

Kocaeli’nin içme suyu kaynaklarından olan Yuvacı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 89’a gerilerken Namazgah Barajı’nda ise yüzde 68’de sabitlendi.

Yaz aylarına girilmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte Kocaeli’de su kullanım oranı yükseldi. Sıcak havalar nedeniyle hem gün içerisinde tüketilen içme suyu hem de temizlenme amacıyla tüketilen su oranında yaşanan artışlar barajlarda ki doluluk oranlarında düşüşe neden oldu. Kentin iki içme suyu kaynağı olan Kandıra Namazgah ve Yuvacık Barajı’nda da doluluk oranlarını düşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde yüzde 93 oranında doluluğa sahip olan Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 88’e kadar geriledi, 25 Haziran’da barajda 45 milyon 500 bin metreküp su bulunurken bugün gelinen noktada 44 milyon 910 bin metreküp su bulunduğu açıklandı. Namazgah Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 68’de sabitlenmiş durumda fakat 25 Haziran’da 15 milyon 350 bin metreküp su bulunurken bugün 15 milyon 260 bin metreküp su olduğu paylaşıldı.

30 Haz 2022 - 11:14 Kocaeli/ Başiskele- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar