Malatyalı öğrenciler Gölcük'e hayran kaldılar

Öğrenci Değişim Programı kapsamında Kocaeli’ne gelen Malatyalı lise öğrencileri, gezi için geldikleri Gölcük’ün tarihi ve turistik alanlarına hayran kaldılar.

Malatyalı öğrenciler Gölcük'e hayran kaldılar
Malatyalı öğrenciler Gölcük'e hayran kaldılar
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Malatya Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Gölcük’ün tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Öğrenci Değişim Programı kapsamında öğretmenleri ile birlikte Kocaeli’ne gelen 9-10 ve 11. sınıf öğrencileri, Gölcük Belediyesi’nin misafiri oldular. Kültür gezisi kapsamında öğrenciler ilk olarak Değirmendere Yalı Evleri’ni ziyaret ederek, Seramik Evi, Kütüphane ve Ahşap Evini gezerek Değirmendere sahilinde İzmit Körfezi’nin tadını çıkardılar.

 

HAT MÜZESİNDEKİ ESERLERİ DİKKATLE İNCELEDİLER

Gölcük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli eşliğinde devam eden gezide, öğrencilerin bir sonraki durağı, Sultan Baba Türbesi ve Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi oldu. Türbe ve müze hakkında bilgiler alan öğrenciler, müzede sergilenen eserleri dikkatle incelediler.

 

TARİHİ TURİSTİK VE DOĞAL GÜZELLİKLERE HAYRAN KALDILAR

Son olarak Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nı ziyaret eden öğrenciler, Gölcük’ün tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını dile getirdiler. İlçe gezisinden memnun kalan öğrenciler, kendilerini misafir eden Gölcük Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

27 May 2022 - 13:25 Kocaeli/ Gölcük- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar