Altın fiyatları yeniden yükselişte

Altın fiyatlarındaki hareketli seyir yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün altın piyasası düşüş kaydetmişti. Bugün ise gram altın fiyatı kritik seviyenin üzerinde tutunmaya çalışıyor. İşte fiyatlarda son durum...

Altın fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketler yatırımcıları tedirgin ediyor. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini 22 yıl sonra ilk kez 50 baz puan artırması sonrası altın fiyatlarında baskı artmıştı. 

Fed’in faiz artışına gitmesi sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizi geçtiğimiz gün yüzde 3.203 seviyesini aşarak 3.5 yılın zirvesine çıkmıştı. ABD 10 yıllık tahvil faizinin yükselmesiyle birlikte dolar endeksi 104.187’yi aşarak 20 yılın zirvesine ulaştı. 

ONS ALTINDA TAHVİL BASKISI 

Geçtiğimiz gün tahvil faizi ve dolar endeksindeki güçlenmeyle birlikte ons altın fiyatında düşüş görüldü. Haftanın ilk işlem gününe 1874 dolardan başlayan ons altın 1851 dolara kadar geri çekildikten sonra 1854 dolardan kapandı. 

ONS ALTIN TOPARLANIYOR 

Bugüne 1853 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 1864 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1852 dolar, en yüksek ise 1865 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYENİN ÜZERİNDE 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altındaki hareketlere paralel bir seyir izliyor. Haftanın ilk işlem gününe 905 liradan başlayan gram altın 894 liraya kadar geri çekildikten sonra 899 liradan kapandı. 

Bugüne 899 liradan başlayan gram altın 900 lira kritik seviyenin üzerinde 909 liradan işlem görüyor. Bu gelişmeyle birlikte gram altında günlük değer kazancı yüzde 1’in üzerine çıktı. Gram altında gün içerisinde en düşük 898 lira, en yüksek ise 909 lira seviyeleri görüldü. 

# Altın

10 May 2022 - 10:05 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar