Su parklar 112 ülkeye ihracat ediliyor

Dilovası’ndaki GEBKİM OSB’’de faaliyet gösteren Polin Grup, kendi Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde tasarladığı su parklarını 112 ülkeye ihraç ediyor. Polin’in bu başarısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da dikkatini çekti.

BAKAN VARANK ZİYARET ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, GEBKİM OSB’de faaliyet gösteren su parkları tasarım, mühendislik, üretim ve montajında sektörün dünya lideri konumundaki Polin Waterparks’ı ziyaret etti. Şirketin çalışmalarına ilişkin bilgi alan Varank, burada geliştirilen ürünleri yerinde inceledi. Su parklarının üretildiği kompozit malzemeler ile üretim hattındaki montaj ünitelerinde incelemelerde bulunan Bakan Varank’a Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ile Polin Waterparks Yönetim Kurulu Başkanı Barış Pakiş, Grup CEO'su Başar Pakiş ve firma yetkilileri eşlik etti.

 

BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK DEĞERLİ

Ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Varank, “Polin Group’un kendi Ar-Ge ve tasarım merkezleriyle tüm dünyada 110’dan fazla ülkeye bu tip parkları tasarlaması üretmesi, bunları gidip oralarda kurması ve bunları işletmesi gerçekten katma değerli üretim açısından önemli bir gayret” dedi. Eğlence dünyasında su parklarına büyük bir talebin olduğuna dikkati çeken Varank, “Hem bu pazarın büyüklüğü hem de  Türkiye’den bir firmanın böyle güçlü bir markayla pazarda yer tutmuş olması bizim açımızdan çok değerli” ifadelerini kullandı.

 

Su parklar 112 ülkeye ihracat ediliyor

SEKTÖRÜNDE LİDER

Polin Grup, İstanbul'da fiberglas kompozitten inşaat malzemeleri üretimi amacıyla kurulduktan sonra 80’li yıllarda turizm sektörüne yönelerek su kaydırakları geliştirmeye başladı. 112 ülkede kendi markalarıyla 3 bin 500’den fazla proje gerçekleştiren firma, Dilovası’nda bulunan 35 bin metrekarelik dünyanın en büyük su parkı üretim tesisine sahip. 75 farklı milletten bin 500’ün üzerinde çalışanı bulunan firma, anahtar teslim yaptığı su parklarının aynı zamanda işletmesini de yapıyor.

09 May 2022 - 16:56 Kocaeli- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar