- G:

Kartepe'de kar kalınlığı 15 santime yükseldi

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartepe, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

mask

Bölgede sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, gün içinde şiddetini artırdı. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasına sahip Kartepe'deki kayak merkezinde kar kalınlığı 15 santimetre ölçüldü.

2/13
mask

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Kuzuyayla Tabiat Parkı ile Sisli Vadi bölgelerine gelerek kar topu oynadı.

3/13
mask

Sisli Vadi'deki bir işletmenin müdürü Birden Taşkent, sezonu dört gözle beklediklerini, Kartepe'ye adını veren kar yağışının özellikle dağ yolu üzerindeki tesisler için büyük önem taşıdığını belirtti.

4/13
mask

Karı ve karda eğlenmeyi seven misafirler için yağışın nihayet geldiğini aktaran Taşkent, "Yeni yıla karla gireceğiz diye düşünüyoruz. Şu an 15 santimetrelik kar var. Birkaç gün içinde daha da yoğunlaşması bekleniyor. Umarız bu sezon böyle devam eder, biz de en iyi şekilde halkımıza hizmet ederiz." dedi.

5/13
mask

Kartepe'nin, İstanbul'a en yakın kış turizm merkezi olduğuna dikkati çeken Taşkent, D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu'na, Kuzey Marmara Otoyolu'nun da eklenmesiyle ulaşımın daha da kolaylaştığını kaydetti.

6/13
mask

Taşkent, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin dağ yolunu sürekli açık tuttuğunu belirterek, jandarmanın kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermediğini, araçlarında kar lastiği bulunmayan ziyaretçilerin, karla oluşan eşsiz güzellikteki manzaradan mahrum kalabileceğini söyledi.

19 Ara 2022 - 17:13 Kocaeli/ Kartepe- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Kocaeli Haber

Oyunlar