Yıldız Entegre’den bir talep
Çetin Gürol
23 Ekim 2017 tarihli yazısı
Suadiye Çepni Mahallesi, Çepni Caddesi’nde Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi bir okulu eğitime kazandıran Fehmi Yıldız’a öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Halkla İlişkiler ile ilgili bölümleri de bünyesinde barındırması nedeniyle uzun süredir ziyaret etmek istediğim okulu geçtiğimiz hafta ziyaret ettim.
Okul Müdürü Halil Kaplan, Müdür Yardımcısı İbrahim Şen ve Gazetecilik Bölüm Şefi Şahnaz Civelek ile bir süre sohbet ettik.
Okulu gezebilir miyiz teklifimi de kabul ettiler. Sınıfları dolaştık. Gazetecilik, Radyo Televizyon Atölyesine de gidebilir miyiz dediğim de ise, ‘Henüz yok’ cevabı ile karşılaştım.
Biliyorum ki böylesi bir okulu yapan ve eğitime kazandıran hayırsever işadamı Fehmi Yıldız’ın bu durumdan haberi yoktur.
Sonra ilimizde bulunan diğer gazetecilikle alakalı meslek lisesinde de atölye olmadığını öğrendim.
Diğerleri değil ama en azından Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde böylesi bir atölyeyi yapmak Fehmi Yıldız’a yakışır.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak yeni dönemde ilk çalışmalarımızdan biri de bu olacak.
Mesleğimizin gelişmesi ve İletişim Fakültelerimize daha donanımlı meslektaşlarımızın yetişmesi için böylesi bir görevi üstlendik.
Bu konuda eksikliklerin giderilmesi için Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a , milletvekillerimize, Valimiz Hüseyin Aksoy’a, Büyükşehir Belediyesi Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e bu okullarımızdaki eksiklikleri içeren bir dosya da vermeye hazırlanıyoruz.
Kentimizdeki iletişim ile ilgili bölümlerde böylesi bir eksiklik asla kabul edilemez.
Tasarım için 10 tane bilgisayar almak, baskı yapabilecekleri ileri teknolojik bir fotokopi cihazı ve 25 tane fotoğraf makinesi ile kamera koymak o kadar zor olmasa gerek.
Bu imkanları öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sunduktan sonra kendi gazetesini, kendi radyosunu ve kendi televizyonlarını en azından internetten yayın yaparak bu çocuklarımızın gelişimine, dolayısıyla hep şikayet edilen mesleğimizin gelişimine katkı sağlanacağına inancım tamdır.
Hayırsever işadamımız Fehmi Yıldız’dan yakın bir zamanda randevu isteyip bir atölyede ne olması gerekiyor ise teknik altyapısını da kendisine sunacağımız bir dosyayı vermek isteyeceğiz.
Sonuçta Kocaeli’nin önemli bir firmasının adını taşıyan okulumuza da yakışanı bu olsa gerek.
----
Trafik sorunu çileden çıkarıyor
Trafik çilesi ile ilgili olarak ben ve meslektaşlarım sayısız yazı yazdık. Mutlaka kent yöneticileri de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnanın okulların açılmasıyla birlikte sadece öğlen saatlerinde trafik yok. Sabah ve akşam saatlerinde D-100’de uzun kuyruklar insanları çileden çıkarıyor.
Geçen hafta birkaç sefer Gebze’ye gittim. Gebze’de de trafik keşmekeş olmuş.
İnanın o kadar berbattı ki, biran evvel Gebze’deki çalışmanın hızlandırılarak bitirilmesi gerekiyor.
Başbakan Yardımcımız Fikri Işık da geçtiğimiz hafta mütahite bu konuda kızmıştı. Ne kadar kızsa az. Gebze’deki meslektaşlarımızın en fazla aldığı şikayetin başında trafik geliyor.
Bana göre ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılması lazım. Müteahhit ihaleyi kazandıktan sonra sürem var diye kafasına göre çalışıyor. Teknoloji ilerledi. İnşaat teknolojisi de aldı başını gitti. 3 saatte kuruyan beton var. Bence ihale hazırlayıcılar tahmini sürelerle ilgili 1980‘lerin inşaat teknolojisine göre değil, yeni döneme göre bir uyarlama yaparak, süreleri de ona göre belirlemesi gerekiyor.
Gerekirse gece gündüz çalışılmalı ve vatandaşı direkt ilgilendiren projelerde daha hızlı hareket edilmeli.
Diğer taraftan Gebze-İzmit arasında otobanda ve D-100’de çoğu nokta karanlık altında. Acaba bu aydınlatmalara bakan hiç kimse yok mu?
Allah aşkına kaç kişi daha can verecek. Karayolları’nın biran evvel bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. Zaten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi onların yapması gereken bir çok projeyi yapmak zorunda kalıyor. En azından aydınlatmalar konusunda bir hareket göstersinler.
Cumhuriyet fikri ve İzmit toplantısı
Yahya Kaptan’dan İSU’ya teşekkür
Domates 13,80 TL olur mu ?
Sanayi ışıklarına el atılmalı
Bu mutluluk bize yeter, artar da
Ocakta 11 TL şimdi 20 TL
Basın can çekişiyor
İçimizden biri Asiltürk
Çelik ve ekibi eğitimde çığır açıyor
Kent Ormanı'nı unuttuk mu?
Tüm Yazılarını Listele