Biz iyiyiz, sen merak etme
Ozan Özgenç
06 Mart 2017 tarihli yazısı
Biliyorum, hafta sonu internet sitelerine düşen haber sonrası herkeste bir şaşkınlık ve “Neler oluyor?” hali oluştu doğal olarak.
Anlatayım.
Öncelikle emin olun, sizlerin yaşadığı şaşkınlığın daha fazlasını ben, benden de fazlasını Hayrullah Demiray yaşadı bu süreçte.
Ben 2015 Eylül ayından beri bu gazetede Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyorum.
Kocaeli’de fiili olarak daha önce hiç bir gazetede çalışmadığım için, sektörde beni tanımayanlar, “Bu da nereden çıktı?” diyenler de vardır.
Doğru söylerler.
Ben gazeteciliği ve dahi ülkem için farklı meslekleri, yine ülkemin çeşitli şehirlerinde, ilçelerinde ve hatta mezralarında yapmış biriyim.
Ama Kocaeli’de gazeteci olarak duyulmam, her ne kadar dergicilik ve internet gazeteciliği yapmış olsam da, Bizim Yaka Gazetesi ve Hayrullah Demiray ile birlikte olmuştur.
Hayrullah Demiray ile tanışmam da, o sürece rastlar.
***
Ben bu gazetede çalışmaya başladığımda, gerçekten çok zor bir sürecin içerisindeydik.
Yerel basının ekonomik sorunlarına girmeye, gazeteciliğin özellikle yerelde ne kadar zor bir iş olduğunu anlatmaya sanırım gerek yok.
En başta, sadece dört kişiydik.
İçine girdiğim koşulların zorluğunun farkındaydım.
Üstelik, sektörde Hayrullah Demiray’ın “çalışana para vermediği” gibi, kimlerin oluşturmaya çalıştığını bir türlü anlamadığım yanlış bir algı da vardı.
Ben tam 19 aydır, bir kez olsun maaşımı eksik almadım.
Bir kez olsun sonraki aya maaşım sarkmadı.
Biz bir plan yapmıştık Hayrullah Demiray’la.
Bu gazeteyi, her türlü sıkıntıya, başkalarının aşağıya çekme çabalarına, önümüze çıkacak tüm zorluklara rağmen ayakta tutacak ve bir gün bu kentin en gözde ve güvenilir gazetelerinden biri yapacaktık.
Bugün de, aramıza katılan ve çoğunu sizlerin de tanıdığı çok değerli isimlerle birlikte, bu amaca doğru hızla ilerliyoruz.
Bu yolda, tüm arkadaşların ortaya koyduğu mücadele, bir diğerinden hiç eksik olmadı.
***
Çoğunuz bilmez.
Hayrullah Demiray’ın ağabeyi, 99 depreminde hakkın rahmetine kavuşan Hüseyin Demiray, eskilerin yakından tanıdığı bir gazetecidir.
Ve Hayrullah Demiray’ın bu gazeteyi kurmasının nedeni de, ağabeyi Hüseyin Demiray’ın hatırasını yaşatma düşüncesidir.
Önce Başiskele’de kurulan bu gazeteyi büyütmek hedefiyle İzmit’e taşımış Hayrullah Demiray.
Son bir buçuk yıldır da, bu amaçlar etrafında birlikte yol yürüyoruz.
Yaşanan bu son olaya gelirsek.
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayrullah Demiray, gazeteyle yakından ya da uzaktan hiç bir ilgisi olmayan ve yıllar öncesine dayanan farklı bir ticari ortaklıktan kalma sebeplerle, talihsiz bir olay yaşadı.
Aslında her ticari işletmenin başına gelebilecek türden üzüntü verici bu hadise, Türkiye’de binlerce vergi mükellefinin başına gelmiş, Vergi Kanununa Muhalefet olarak adlandırılan bir ceza-i müeyyidedir.
Yıllar öncesinden beri süre gelen bu davada, maalesef teknik bazı sıkıntılar yaşanmış ve kararın açıklanmasından henüz haberdar bile olamadan, aniden böyle durumla karşı karşıya kalındı.
Olay hafta sonu yaşandığı için maalesef çok da fazla bir şey yapma şansımız olmadı.
İki gündür herkesle konuştuk.
Gerekli girişimler yapılarak, kendisini ÇOK KISA bir zaman içerisinde yeniden aramızda göreceğimize inanıyoruz.
Bu süreçte konuyu başka yerlere çekmeye çalışanlar, onun üzerinden egolarını tatmin etmek isteyenler de oldu.
Ama, tıpkı 7’nci kuruluş yıldönümüzde bizleri yalnız bırakmayan kent bürokrasisi, siyasi parti ve STK temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar gibi, bu süreçte de telefonlarımız hiç susmadı.
Herkesten inanılmaz destek mesajları aldık.
Ziyaretimize gelenler, yanımızda olduklarını bize bir kez daha vurguladı.
Olayı duyan mesai arkadaşlarımızın, akşamın geç saatlerinde arayarak birlikte durma istekleri beni duygulandırdı.
Başta dediğim gibi; bu süreçte şaşkınlığın daha fazlasını ben yaşadım demiştim ya?
Bu kentte Hayrullah Demiray ve Bizim Yaka gazetesinin oluşturduğu güven ve itibarın, sahiplenilmenin bu denli büyük olduğunu inanın bilmiyordum.
O yüzden Hayrullah Ağabey;
Sen içini ferah tut.
Bizim Yaka’da her şey yolunda.
Biz iyiyiz, merak etme.
Bir kaç güne oturup, dostlarla birlikte çayımızı yeniden içeriz.
Başkan olsam o caddeyi kapatırım
AK Gençliğe bravo
Hürriyet’e yazık oluyor
Peki “Estetik Belediyeciliği” kim yapacak?
Sibel Gönül ziyareti, İzmit umutlarımı arttırdı
“5 yıllık vaatler 10 yılda yapılamadı”
Seçim afişi sadece İzmit’te yasak
AK Parti için en zor iki ilçe
Doğan’ın gidişine gerçekten üzüleceğim
Muhabirlerin duruşu 16 Ocak’a yakıştı
Tüm Yazılarını Listele