Değişen ve gelişen Kocaelinin yeni sesi Kocaeli Bizim Yaka şimdi daha güçlü
Hayrullah Demiray
13 Kasım 2012 tarihli yazısı
Bir hayaldi bu belki de ortaokul birde başlamıştı ailede mutlaka birisinin yaptığı işi yapmak geleneği bende ya baba mesleği ya da abi mesleğini seçecektim ya da kendime yeni bir yol çizecektim belki de. Ama tabi ki bu mesleğin bir de başka bir yönü vardı onu bilmiyordum. Tek bildiğim bir şey vardı o da yaptığım işte başarılı olmak hatta bir dönem sırf abim başarılı bir gazeteci olduğu için Kocaeli’de yerel televizyonlardan birinde iş başvurum bir ayda sonuçlanabilmişti. Nedeni ise kendine güveni olmayan bir yöneticinin zihniyetinden. Çünkü gerçekten de 1999 depreminde kaybettiğim Abim Hüseyin DEMİRAY belki de hayatta en çok güç aldığım ve hayatta olduğu süre de gençlik delikanlılık dönemlerimde bile ona laf gelmesin diye bir çok zaman birçok şeyden uzak kaldım. Herşeyimde onu örnek aldım ve hala aradan yıllar geçmesine rağmen ben onu onutmadım. Onun da gerçek dostları onu unutmadı ve benim hayatta en büyük mirası, ‘insanlığı’ bıraktı. Ve ölümünün ardından 4 yıl gibi bir süre onun yokluğuna alışamadım ve hep onun adına birşeyler yapa bilirmiyim diye düşünüp durdum. Bir gün Kocaeli’nin yerel medyasının sadece şehir içinde etkili olduğunu gördüm. Benim hem abimin hatırasını yaşatacağım hem de Başiskle-Gölcük –Kartepe –Karamürsel’i, izmit’in diğer yakasına bağlayan sahil şeriti yapılırken bu iki yakasını belediye birbirine bağlarken, bunun paralelinde ilçelerde de güçlü bir gazete hemde ilkeli dürüst milli ve manevi değerlere saygılı, kendi öz değerlerine ve insanlara saygısızlık etmeyen bir gazete olmalı dediğimde, zor bir iş olduğunu biliyordum.
Hayatta hep önce Rabbime sonrada kendime güvendim ve öyle yola çıktım. Niyet hayır akıbet hayır sözünden hareketle başladık yavaş yavaş ilerlemeye. İşte 21 Şubat 2011 tarihinde ilk temellerini attık bu gazetenin. Ama herkes bir taraflara çekmeye çalıştı ve biz asla inandığımızdan taviz vermedik ve asla bu konuda kimseye güvenmedik. Sadece yaptığımız işin zor bir iş olduğunu bilmekle işe başladık. En büyük sermayemiz dürüstlük oldu ve bugüne kadar iyi bir başarı grafiği yakaladık. Bundan sonra da Kocaeli’nin her iki yanı da yaka. Bir taraftan bakıldığında diğer taraf karşı yaka ,diğer bir taraftandan bakıldığında bu tarafı karşı yaka. İşte bundan hareketle Kocaeli’nin her iki yakası bu gazetede buluşuyor.
Bundan böyle habercilik anlamında Kocaeli’de herşey farklı olacak. Kendine has kuralları olan ve gazeteciliği gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak, kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirmek için dur durak bilmeden gece gündüz çalışacağız.
Gazetemizin yeni koordinatörü Bülent Ekinci’ye aramıza hoş geldin diyor ve diğer ekip arkadaşlarımızı da aramızda görmekten onur duyuyoruz.
Yeni ve güçlü kadarosu ile bundan böyle sizlerleyiz.
Umut tacirliğini bırakın!
Tahir başkan gönüllere girmeyi başardı
Beyler kendinize gelin
Siyaseti nasıl bir gelecek bekliyor
Makamlar kalıcı, insanlar geçici unutmamak lazım!
Didem hanıma yapılan saldırı kabul edilemez
Tahir hocamın etrafını açın!
Yediğiniz haltları böyle saklayamazsınız!
AK Parti’de dava değil koltuk devri
Tahir Başkan Büyükşehir’e heyecan katacak
Tüm Yazılarını Listele