Barbaros Denizcilik kongresi yapıldı

2’inci Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi, KOÜ Denizcilik Fakültesi ve Kocaeli Deniz Ticaret Odası temsilciliğinin işbirliği ile gerçekleştirildi

Barbaros Denizcilik kongresi yapıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Denizcilik Fakültesi Barbaros Denizcilik Kulübü ve Kocaeli Deniz Ticaret Odası temsilciliğinin düzenlediği 3-4 Mayıs tarihlerini kapsayan II. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi dün geniş katılımla gerçekleşti. Wellborn Luxury Otel’de gerçekleşen kongreye; Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Barbaros Denizcilik Kulübü Başkanı Sayın Süleyman Aydın, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Özcan Gündoğdu, Karamürsel Belediye Başkanım Sayın İsmail Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Ercüment Çiftçi, Kocaeli Deniz Ticaret Odası Temsilcisi Vedat Doğusel, Gazenfer Bilgenin Eşi Yıldız Bilge, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Programda konuşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Sektörde eğitim verebilecek kapasitede ve sizden sonra yetişecek nesilleri kongreye davet ediyorum. Sizlere sunulan nimetler ve imkânlar çok fazladır. Onlardan fedakârlık yaparak kendinizi bir idealin uğruna adamak çok zor bizler de bunun farkındayız. Eğer sizin gibi bu ülkeye hizmet etmek isteyen gençler olmazsa bu sektörün ilerleme imkânı olmayacak. Biz bu konuda her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“KOÜ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”

Konuşmasının devamında Yıldırım, “Karamürsel’de bulunması istenen ve bizim de arzu ettiğimiz Gemi İnşaat Mühendisliği’ni açabilmek. Bu düzeyde donanımlı hocalarımız var ama bunlar yeterli değil bundan daha fazlasına ihtiyacımız var. Biz yerel yönetimler olarak üniversitemizin bizden talep ettiği her unsurda onların yanında yer almak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugüne kadar Kocaeli Üniversitesi gelişerek Türkiye’de örnek bir üniversite olmuştur. Üniversitenin yan dalları olan fakülteler de hızlı gelişime ayak uydurmuştur. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN ADIM ATMAK”

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın ardından konuşma yapan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, “2 yıl önce birincisini düzenlediğimiz kongrede Denizcilik Yüksek Okulu olarak bu serüvene başladık. 2 yıl sonra Denizcilik Fakültesi olarak ikinci kongreyi düzenliyoruz. İnşallah önümüzde ki yıllarda ikiler otuz iki olarak devam eder. Önemli olan bu adımı atmaktır. Kongreler bilimsel fikirlerin tartışıldığı ve sonucunda da kongreye katılan akademisyen, öğrenciler ve sektör temsilcilerinin ellerinde pozitif bilgi ile geriye döndüğü toplantılardır. İnternetin gelişimi artık kongrelerin evden ve ofisten canlı olarak katılmak mümkün olsa da insan olarak sosyalleşmeye ihtiyacımız olduğundan kongreler önümüzdeki 20 yıl daha farklılığını devam ettirecektir” açıklamalarında bulundu.

“AKADEMİK KARİYERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Sektör ile buluşmayı sağladığı için kongreler fuar görevi görmektedir diyen Çiftçi, “Umarım kısa sürede Karamürsel kampüsümüz yapılacak. Bir ay önce Körfez Belediyesi’nin yaptığı fakülte inşaatı önümüzdeki yıl bitecek. Üniversitemiz fiziki olarak büyüyor ama akademik anlamda büyümek biraz sıkıntılı. YÖK’ün sağladığı Yüksek Lisans ve Doktora programları vardı. Bunlar çok iyi gidiyordu ama 15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı sekteye uğradı. Kısa sürede akademik kariyerimize kaldığımız yerden daha iyi bir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SANAYİ KENTİ OLARAK TANINIYORUZ”

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’nin ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak ise, “Bugün kentimizin geleceğini ilgilendiren önemli bir çalışma içerisindeyiz. Tarihi sürece baktığımız zaman Marmara Denizi sürekli olarak cazibe ve ilgi merkezi olmuştur. Kocaeli denize iki kıyısı olan bir kenttir. Tarihi süreç içinde 1800’lü yıllarda ahşap gemi yapımı ile ilgili sektörün gelişmiş olduğu belgelerde mevcuttur. Günümüzde ise Kocaeli sanayi kenti olarak tanınmaktadır. Kentimizin bu kimliğinin özellikle denizlik sektörünün gelişmesinde üniversitemizin çalışmalarının örnek olduğunu düşünüyorum. Bugün kongreden çıkacak olan sonuç ve fikirlerin sektörde harita niteliğinde olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

4 OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak’ın ardından konuşan Vali Yardımcısı Osman Sarı, “Bizim ülkemiz üç tarafı denizlerle kaplıdır. Özellikle Körfez bölgesinin olmasından dolayı denizcilik konferansının çok önemi vardır. Konuşmanın öneminden bahsedildi bana bir şey bırakmadılar. O yüzden konferansın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi, Sarı’ya kongre hatırası takdim etti. Konuşmalar ve plaket töreninin ardından oturumlara geçildi. 3-4 Mayıs tarihlerini kapsayan kongrede; “Denizcilikte Güncel Gelişmeler, Deniz Hukuku ve Uluslararası Tahkim ve Sektörel Paydaşlar” ve “Kent Liman Bütünleşmesi, Karma Taşımacılık, Deniz Turizmi ve Denizcilikte Araştırma ve Eğitim” ana başlıkları altında 4 oturum gerçekleştirilecek.

#

03 May 2017 - 15:17 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar